23.3.

21.3.2017 iltapäivällä lähti musta farmarimallinen Audi poliisipartiota pakoon Kontiopuistossa, Pieksämäellä. Ajoneuvon kuljettaja pakeni partiota kovalla nopeudella Tapionkadun, Kimmontien, Vanhan Jäppiläntien ja Kaakinmäenkadun seudulla, kaahaten välillä kevyen liikenteen väylää pitkin ja leikkipuiston läpi.

Poliisipartio kadotti ajoneuvon ja tehtävälle liittyi kolme muuta partiota Etelä- ja Pohjois-Savon alueelta. Poliisi sai hätäkeskuksen kautta tiedon kovalla nopeudella etenevästä, tuntomerkkeihin täsmäävästä autosta Partaharjuntieltä ja viimein poliisipartio löysi ko. ajoneuvon ulosajettuna Partaharjuntien ja Pysäkkitien risteyksestä.

Partion paikalle tullessa autossa ei enää ollut ketään henkilöitä paikalla. Lähietsintää suorittaessaan partio löysi yhden poliisille entuudestaan tutun mieshenkilön kävelemästä muutaman sadan metrin päässä ulosajopaikalta ja otti tämän kiinni epäiltynä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Miestä epäillään lisäksi rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Poliisi kaipaa yhteydenottoja tapahtuman silminnäkijöiltä, jotka ovat tehneet havaintoja auton liikkeistä tai mahdollisesti jopa joutuneet vaaraan kuljettajan toiminnan seurauksena. Asiasta voi soittaa numeroon 0295456802.