Halkokumpu

HALKOKUMPU

Kylä, joka henkii maalaiselämää parhaimmillaan, sijaitsee

Pieksämäen ja Kangasniemen puolivälissä, n.25km kumpaankin suuntaan on matkaa.

”Savuja” kylältä löytyy liki 60, joista vielä maa-/viljelytiloja reilu puolenkymmentä, asukkaita yhteensän  n.130. Vapaa-ajan asuntojakin löytyy, väkiluku kasvaa kesäisin lähes 50 ihmisellä.

KUMPUTALO, entinen Toikkalan kansakoulu joka oli ja on nytkin kylämme sydän ja sitä on ”lämmitelty”ja pidetty ”hengissä” kyläläisten voimin koulun lakkautumisen 2009 jälkeen.Tilat jotka on lunastettu omiksi 2012 ja joita on runsaasti monenlaisille toiminnoille. Ylläpito/siivous talkoovoimin.

Jokaviikkoiset seutuopistonpiirit ”pyörivät” esim. kuoro, lavis, liikunta, teatteri sekä SPR-kerho, Ikäliikkujien toiminta, 4-H.  Paljon on monenlaisia muitakin harraste tapahtumia, esim. pikkujoulut, villasukkailtamat, kuoro, kokouksia ja kursseja. Tietysti Halkokummun TEATTERILAISET käyttävät ympärivuoden sisätiloja että ulkonäyttämöä jonka käyttö painottuu ja kiihtyy kesää kohti. Kesäteatteri esityksiä on yleensä 12 kertaa kesä/vuosi ja kesiä tulee nyt tulevana kesänä 30v. Vieraileviakin teatteri esityksia on ollut niin ulko- sekä sisätiloissa.

PIHA alue on laaja johon kuuluu kenttä jonka käyttö on monipuolinen esim. hyvä parkkipaikka isommillekin tapahtumille ja tietysti eri urheilulajien käyttöön, vaikka saappaanheittokisailuun. Takalaidalle on talkoilla rakennettu jääkaukalo valoineen jossa kaikenikäiset pelailevat lätkää tai vain luistelevat ja omankylän laji ”kannugurlinki” onnistuu mainiosti ja jäädytys ja kunnossa pito hoituu nuorten omilla talkoilla.  Kaukalon takana vielä lentopallokenttä joka on runsaassa käytössä jokavuoden aikoina, pakkasraja taitaa olla jotain –20 astetta, lisäystä pelaajiin tullut lähikyliltä, niin että oikeita pelitilanteita syntyy.

MUISTOJEN LUOKKA sijaitsee koulun yhdessä luokassa, johon on kerätty 1938-2009 ajoilta koulunkäynnissä tarvittavia välineitä, kuvia, karttoja ja historiaa. Voi sanoa että muistoja menneiltä koulu ajoita on varmaan jokaiselle kävijälle siellä käydessään tullut.

ASUNTOJA  on myös talossa  ja onneksi tällä hetkellä ne on asuttuja.

KIMPPAROSKIS pihapiirissä ja lehtikeräyspiste vielä on, muut lajittelu pisteet ovatkin vieneet pois.

KYLLÄ MEILLÄ VIELÄ ONNEKSI  ON ”ENERGIAA” RIITTÄNYT ja vetovoimaa kylällämme  muukin kuin aurinko joka on paistanut nyk. harvakseltaan, että olemme saaneet asukkaat pysymään kylällämme ja jopa paluu muuttoakin on tapahtunut ja aina tänne joku ulkopaikkakuntalainenkin on ”eksynyt” kun on ensin KATUVALOT ja  KUMPUTALON valot kutsuvasti nähnyt ja malttanut hiljentää kaasujalkaa ja pysähtynyt, olipa se asia mikä tahansa..niinpä TERVETULOA sinäkin ja tutustu kylämme touhuiluihin lähemmin paikanpäällä.

Tai sivuiltamme:

http://www.halkokummunteatteri.fi/

http://halkokumpu.wordpress.com/