Karjalankylä – Pirttimäki

KYLÄT KAUPUNGIN KAJOSSA !

Sijainti:
Karjalankylä sijaitsee Pieksämäen maalaiskunnan eteläosassa Naarajärven ympärillä.  Pirttimäki sijoittuu  Karjalankylän itäpuolelle ja rajoittuu Pieksämäen kaupunkiin. Kaupungin keskustasta kylille on matkaa 7 – 11 km.

Talouksia kylällämme on on noin 70. Asukkaitaon n. 220, joista naisia ja miehiä on yhtä paljon. Kylämme asukkaiden ikäjakuma on hyvin tasainen.

Yritystoimintaa
kylillä löytyy noin kymmenen yrityksen muodossa mm. marjatiloja, metallialan yrittäjiä, ratsutilat, kuljetusliike, eräpalvelu ja hoitokoti.
Kylällä on yksi jätteiden keräily-ja lajittelupiste kodan lähellä Anttilanmäellä.

Kirjastoauto käy ja asiointiliikenne on järjestetty. Kantalantien puolella voit asioida jopa kauppa-autossa. Kulkuyhteydet: linja-autovuorot, oma auto, asiointitaksin käyttö, koulutaksien käyttömahdollisuus ja naapuriapu tarvittaessa.

Yhteinen kokoontumistila:
Kylälle on valmistunut kota v. 2003 kyläläisten yhteiseen käyttöön Anttilanmäelle. Täällä voi järjestää yhteisiä tilaisuuksia esim. makkaranpaistoiltoja, askarteluiltoja tms.
Kodan varauksista huolehtii Marja Hokkanen, jonka tavoittaa numerosta 044 280 1013
Retkeijöitä palvelee laavu Naarajärven Selkäsaaressa.

Kesän 2011 tapahtumia

Kesän 2011 tapahtumia

Muinaistulien yö Naarajärven ja Syväjärven rannoilla elokuun viimeisenä lauantaina 27.8  illan hämärtyessä. Selkäsaaressa nuotiotulet ja elävät tulet saaren ympäri.
Naarajoen melontareitti

Melontareitti alkaa Karjalankylän alueelta jatkuen Haukivuorelle ja päättyen Kangasniemelle. Reitti sopii perhemelontaan. Kanootteja voi vuokrata Pieksämäen Kanoottiseuralta www.kanoottiseura.fi