Niskamäki

Niskamäki ja Niskamäenseutu

SIJAINTI

Niskamäki sijaitsee Pieksämäeltä etelään noin 12 km ja Kangasniemeltä pohjoiseen noin 40 km. Pieksämäen ja Kangasniemen välinen tie halkaisee kylän ”kahtia” Etelä- ja Pohjois-Niskamäkeen. Niskamäen seutua ovat myös Hietamäki, Korpiinsuu, Niskajärvi, Niskakoski, Palokki, Puruniemi, Ristimäki ja Välijoki eli melkein koko Niskamäen koulupiirin alue.

YLEISTÄ

Kyläläisten elinkeinoja pääasiassa ovat perinteinen maatalous (liha-, maito- ja munatalous) sekä vihannesten ja viljan viljely jne. Jonkun verran löytyy yritystoimintaa ja aika moni käy palkkatyössä Pieksämäellä ja lähikunnissa.

VAPAA-AJAN TOIMINTA

Seuratoiminta kylällä on virkeää, ainakin seurojen määrästä päätellen. Niskamäen seudulla kokoavana voimana on rekisteröity kyläyhdistys, jonka viimeisin suurehko voimain ponnistus oli vuoden 2003 lopulla valmistunut Niskamäen seudun kyläkirja – ”Otappas ja tiijjä”. Muita seuroja ovat Niskamäen ja Pohjois-Niskamäen maa- ja kotitalousseurat. Nuoria varten toimii Pieksämäen seudun 4H-yhdistys. Kalastuskunta löytyy ja metsästysseuroja osuu alueelle useampikin. Varttuneemman väen suosiossa ovat seurakunnan kerhot ja lähetyspiirit ja välillä pidetään Pieksämäen Seutuopiston opintopiirejä.


SÄHKÖINEN JÄSENKIRJE kolahtaa sähköpostilaatikkoon, kun ilmoitat sähköpostiosoitteesi. Ideat ja palautteet myös tervetulleita: taivaanrannanmaalari(at)gmail.com.

Niskamäen kyläyhdistys
Pj. Taisto Hänninen
p.0400 425 603