Siikamäki – Peiposjärvi

Siikamäki – Peiposjärvi kylät sijaitsevat valtatie 23:n molemmin puolin Pieksämäen ja Varkauden välillä, Pieksämäen kaupungissa.
Vireässä kylässämme on 110 asuintaloa, 33 maatilaa, 120 kesämökkiä ja loma-asuntoa, 15 toimivaa yritystä.
Palveluista mainittakoon koulu, ryhmäperhepäivähoitopaikka, kesäkauppa ja kirjastoauto.

Siikamäki – Peiposjärvi alueella on hyvät ulkoilu ja harrastusmahdollisuudet. Alueella on useita kalaisia järviä ja lampia. Järvistä mainittavimmat ovat Maavesi, Peipunen, Rummukka, Ruokojärvi ja Loukee. Lisäksi alueella toimii kaksi virkeää metsästysseuraa ja lukuisia kalastuskuntia. Vääräntielle on rakennettu metsästäjien laavu, joka palvelee kokoontumispaikkana muulloinkin kuin metsästysreissuilla. Kylämme kunnostetulla Maamiesseurantalolla järjestetään vuosittain Nostalgia-iltamat.

Peiposjärven koululla lapsille on järjestetty maanantaisin ohjattua toimintaa kuten 4H-kerho. Kylämme aktiivinen urheiluseura Peiposjärven Visa pitää lapsille ja nuorille sählyä ja urheilukerhoa ja naisille jumppapiiriä. Lisäksi koululla kokoontuu kansalasiopiston piirejä tarpeen mukaan. Varttuneet kokoontuvat kuukausittain SPR:n Tarinatupaan. Maa- ja kotitalousnaiset pitävät myös vatsat kylläisinä useimmissa kylän tapahtumissa. Lisäksi kylällämme toimii aktiivinen kyläyhdistys.

www.siikamaki.net