11.8.

Mönkijä ajoi karkuun Pieksämäellä

11.8.2023 12.38
Uutinen

Mönkijällä liikkuneet nuoret ajoivat poliisia karkuun Pieksämäen keskustan alueella myöhään torstai-iltana. Tilanne alkoi, kun mönkijä ajoi poliisin tutkaan kaupunkialueella 80 km/h.

Hieman ennen puolta yötä torstai-iltana Pieksämäen poliisipartiota ajoi vastaan Keskuskadulla mönkijä, jolle mitattiin nopeudeksi 80 km/h. Partio kääntyi mönkijän perään ja näytti pysähtymismerkkiä. Mönkijä oli kiihdyttänyt vauhtia yrittäen paeta poliisiautoa. Kaupunkialueella mönkijä oli aiheuttanut vaaratilanteita suistumalla risteyksissä vastaantulevien kaistalle. Mönkijä oli ajanut myös rautatieaseman asemalaiturilla ja paennut radanvartta pitkin maastoon. Partio luopui tässä vaiheessa pakenevan mönkijän seurannasta.
Poliisipartio tapasi mönkijän myöhemmin lähellä omistajan kotiosoitetta. Mönkijällä oli liikkunut 15- ja 16-vuotiaat pojat. Poikia epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Mönkijä todettiin T3-luokan traktorimönkijäksi, jonka rakenteellinen maksiminopeus on rajoitettu 40 km/h. Mönkijän rakenteellista nopeutta oli muutettu siten, että mönkijä kulki huomattavasti rajoitettua nopeutta kovempaa.