Poliisi tiedottaa

Tutkinnanjohtaja

11.8.

Mönkijä ajoi karkuun Pieksämäellä

11.8.2023 12.38
Uutinen

Mönkijällä liikkuneet nuoret ajoivat poliisia karkuun Pieksämäen keskustan alueella myöhään torstai-iltana. Tilanne alkoi, kun mönkijä ajoi poliisin tutkaan kaupunkialueella 80 km/h.

Hieman ennen puolta yötä torstai-iltana Pieksämäen poliisipartiota ajoi vastaan Keskuskadulla mönkijä, jolle mitattiin nopeudeksi 80 km/h. Partio kääntyi mönkijän perään ja näytti pysähtymismerkkiä. Mönkijä oli kiihdyttänyt vauhtia yrittäen paeta poliisiautoa. Kaupunkialueella mönkijä oli aiheuttanut vaaratilanteita suistumalla risteyksissä vastaantulevien kaistalle. Mönkijä oli ajanut myös rautatieaseman asemalaiturilla ja paennut radanvartta pitkin maastoon. Partio luopui tässä vaiheessa pakenevan mönkijän seurannasta.
Poliisipartio tapasi mönkijän myöhemmin lähellä omistajan kotiosoitetta. Mönkijällä oli liikkunut 15- ja 16-vuotiaat pojat. Poikia epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Mönkijä todettiin T3-luokan traktorimönkijäksi, jonka rakenteellinen maksiminopeus on rajoitettu 40 km/h. Mönkijän rakenteellista nopeutta oli muutettu siten, että mönkijä kulki huomattavasti rajoitettua nopeutta kovempaa.

24.7.

Kahden henkilöauton nokkakolari Jäppiläntiellä: Auto ajautunut vastaantulijoiden kaistalle, jolloin vastaan tullut auto oli törmännyt tähän autoon. Vastakkaiselle kaistalle ajautuneen auton kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa, samoin loukkaantui tähän autoon törmänneen auton matkustaja. Molemmat on kuljetettu sairaalaan saamaan jatkohoitoa vammoihinsa. Vastakkaiselle kaistalle ajautuneen kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

13.7.

Pieksämäellä anastettiin työmaalta viisi kelallista kuparia

13.7.2023 10.36
Uutinen

Pieksämäen Naarajärvellä sijaitsevalta työmaalta on anastettu lähiaikoina viisi kuparikelakaapelia.

Kelat painavat yhteensä noin 2 000 kiloa, ja ne on kuljetettu pois todennäköisesti pakettiautolla tai raskaammalla ajoneuvolla. Varkaus havaittiin 10.7.2023.

Poliisi pyytää asiaan liittyviä havaintoja sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai vihjepuhelimeen p. 0295 415 232.

31.1.

Nainen kuoli liikenneonnettomuudessa Pieksämäellä

31.1.2023 11.57

Linja-autosta noussut matkustaja jäi henkilöauton alle Pieksämäellä ja menehtyi törmäyksestä aiheutuneisiin vammoihin onnettomuuspaikalla.

Hätäkeskukseen ilmoitettiin tiistaina 31.1.2023 kello 7.31 Pieksämäellä sattuneesta liikenneonnettomuudesta. Onnettomuus tapahtui tiellä 72 (Suonenjoentie). Suonenjoen suunnasta tullut linja-auto jätti matkustajan kyydistään linja-autopysäkille, joka on Nenonpellon kohdalla. Ensitietojen mukaan matkustaja lähti linja-autosta noustuaan ylittämään tietä juosten ja Pieksämäen suunnasta tullut henkilöauto törmäsi häneen. Onnettomuudessa menehtynyt nainen on syntynyt 1960-luvulla.

Liikenneonnettomuuden tutkinta ja onnettomuuspaikan raivaus haittasi muuta liikennettä noin 45 minuuttia. Keli onnettomuuspaikalla oli vuoden aikaan nähden normaali. Tapahtuma-aikaan onnettomuuspaikalla oli pimeää.

Itä-Suomen poliisilaitos suorittaa tapauksessa esitutkinnan, jossa selvitetään muun muassa sitä, millä tavalla osallisten toiminta on vaikuttanut onnettomuuden syntyyn. Onnettomuuden syiden tutkintaan osallistuu myös tieliikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta. Poliisipartio dokumentoi onnettomuuspaikan miehittämättömällä ilmailualuksella.