Poliisi tiedottaa

Tutkinnanjohtajat:
Rikoskomisario Reijo Takkinen 0295455750, komisario Hannu Jäppinen, puh 0295455240.

20.11.

Pieksämäen kaupungin alueella törmättiin myöhään torstai-iltana tien laitaan pysäköityyn henkilöautoon toisella henkilöautolla. Törmännyttä autoa kuljettanut nainen puhalsi tapahtumapaikalla poliisin seulonta-alkometriin lukemaksi 1,67 promillea, joten hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen. Lopullisesti kuljettajan humalatilan voimakkuus selviää verikokeen tuloksesta. Nainen oli kuljettamassaan autossa yksin eikä törmäyksestä aiheutunut henkilövahinkoja. Molemmat ajoneuvot vaurioituivat törmäyksessä pahoin.

Lisätietoja:

Rikosylikonstaapeli Mikko Sorjonen, mikko.sorjonen@poliisi.fi, 050 399 8170

12.11.

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä Pieksämäellä murtauduttiin ainakin viiteen liikekiinteistöön, ja näistä anastettiin omaisuutta.

Epäilty tekijä pakeni poliisia anastetulla pakettiautolla. Epäilty saatiin kiinni verekseltään, tämän kolaroitua pakoautonsa.

Takaa-ajosta ei aiheutunut vaaraa sivullisille, vaikka epäilty käytti kaupunkialueella kovaa ylinopeutta.

Epäillyn käyttämästä ajoneuvosta löytyi anastetuksi epäiltyä omaisuutta.

Etelä-Savon käräjäoikeus vangitsi varkauksista todennäköisin syin epäillyn, Keski-Suomesta kotoisin olevan noin 30-vuotiaan miehen torstaina iltapäivällä.

Miestä epäillään varkaus -rikosten lisäksi mm. törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta ja rattijuopumuksesta.

10.11.

Pieksämäellä Savontien ja Huvilakadun risteyksessä koululaisia kuljettanut linja-auto törmäsi suojatiellä kävelleeseen henkilöön. Onnettomuuden osasyynä on tien jäinen pinta, jäisestä tiestä johtuen jalankulkija luisui törmäyksen voimasta jäistä katua kauemmas linja-autosta, eikä jäänyt linja-auton alle.

Jalankulkija kuljetettiin loukkaantuneena Mikkelin sairaalaan, toistaiseksi ei ole tarkempaa tietoa vammojen vakavuudesta. Linja-auton kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta.

25.10.

Pieksämäellä perjantaina 23.10 huomiota herättäneeseen poliisioperaatioon liittyen on aloitettu esitutkinta tapon yritys nimikkeellä. Tapahtumat saivat alkunsa, kun hätäkeskukseen ilmoitettiin, että kaupunkialueella sijaitsevan omakotitalon pihassa on ammuttu laukauksia. Paikalla poliisille selvisi, että omakotitalon pihaan oli tullut kolme henkeä joista ilmoittajan mukaan yksi olisi ampunut talon asukkaita kohti käsiaseella. Paikalta poistuneet kolme epäiltyä otettiin myöhemmin kiinni Pieksämäeltä ja Suonenjoelta. Viikonlopun aikana suoritetuissa tutkimuksissa tapahtumien kulku on pääasiassa selvinnyt ja Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi sunnuntaina todennäköisin syin tapon yrityksestä epäiltynä Pieksämäkeläisen noin 50-vuotiaan miehen. Kaksi muuta epäiltyä on vapautettu. Teossa käytetty ase on saatu polisiin haltuun ja vangittu mies on myöntänyt ampuneensa aseella pihassa. Kukaan ei loukkaantunut ampumisessa.